05.05.2014

ŠSF proslavile Dan Provincije u Sarajevu

Nerijetko zaboravimo i zanemarimo "ono najvažnije na što smo pozvani: na život iz novog bitka koji nam Isus daruje", rekao je fra Ivan Bubalo.

Školske sestre franjevke Bosansko-hrvatske provincije proslavile su, svoj Dan Provincije, 29. travnja u provincijalnoj kući u Sarajevu svečanim euharistijskim slavljem u 17 sati koje je predslavio prof. dr. fra Ivan Bubalo, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene i profesor morala i filozofije na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Na euharistijskom slavlju okupile su se sestre koje žive i djeluju u Sarajevu.

Fra Ivan je okupljenu zajednicu pozvao na razmišljanje o slobodi djece Božje koja svjedoče da nas je Bog pozvao na slobodu duha u ljubavi i pravdi. U svojoj propovijedi osvrnuo se na evanđeoski tekst "Uzmite jaram moj na sebe (...) i naći ćete spokoj dušama svojim (...) jaram je moj sladak i breme moje lako." (Mt 11, 28.30). Nerijetko zaboravimo i zanemarimo "ono najvažnije na što smo pozvani: na život iz novog bitka koji nam Isus daruje i na djelovanje iz Isusova duha slobode i zauzetosti za Božju stvar. Isusova poruka je poziv za svakog čovjeka i za svako vrijeme da se prihvati nova zbilja i novi život po njegovoj mjeri, ta skrivena, iscjeljujuća snaga, koja nas oslobađa muke i tereta i našim dušama pruža spokoj" zaključio je fra Ivan.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički objed u sestarskoj blagovaonici na koji se pridružio mons. dr. fra Marko Semren, pomoćni banjolučki biskup i sestrama čestitao dan osnutka Zajednice, prisjećajući se svih sestara diljem Provincije kao i naših pokojnih sestra u molitvenom, zahvalnom sjećanju.

Provincijska predstojnica s. Ivanka Mihaljević pozdravila je biskupa Semrena, izrazila radost i zadovoljstvo zbog susreta te mu zahvalila na iskrenim čestitkama povodom ovog važnog dana za cijelu našu Zajednicu. Na poseban način zahvalila je fra Ivanu na odazivu i poticajnim riječima koje je uputio ovom prigodom te svim sestrama koje su došle da zajednički molimo i zahvalimo Bogu za neizmjerna dobročinstva koja nam je darovao kroz više od sedam desetljeća života i djelovanja naše Zajednice.

Iskrene čestitke za ovaj svečani dan uputila je i vrhovna savjetnica iz Rima s. Ana Antolović, te mnoge sestre iz Provincije koje su taj dan, na poseban način, bile ujedinjene u molitvi i zahvaljivanju slaveći euharistiju u vlastitim zajednicama.

S. Kata Karadža (www.ssf.hr)