22.10.2013

Milosrdnice Provincije Majke divne otvorile mrežnu stranicu

U stvaranju stranice uz dizajnera Slavena Ničea iz Livna sudjelovale su s. Terezija Karača, prov. glavarica i s. Augustina Matijević koja će brinuti za aktualne vijesti.

Sestre milosrdnice Provincije Majke Divne sa sjedištem u Sarajevu, otvorile su mrežnu stranicu na adresi http://milosrdnice-bih.com.

U stvaranju stranice uz autora i dizajnera Slavena Ničea iz Livna sudjelovale su s. Terezija Karača, provincijalna glavarica i s. Augustina Matijević, tajnica provincije koja će ujedno i  brinuti za unošenje vijesti i drugih aktualnosti iz redovničkog i crkvenog života.  

U rubrici O nama novootvorene stranice možemo pročitati da su sestre milosrdnice Svetog Vinka Paulskog, u narodu poznatije kao "bijele sestre". U Zagreb dolaze iz austrijskog Tirola 1845., a od 1871. djeluju i na teritoriju Bosne i Hercegovine. Bosansko-hercegovačka provincija Majke Divne sa sjedištem u Sarajevu teritorijalno se poklapa s granicama Bosne i Hercegovine i trenutačno ima 68 zavjetovanih sestara od kojih su neke na školovanju, druge u različitim službama ili u mirovini.  (kvrpp bih)