29.09.2012

Ulazak u novicijat i postulaturu Školskih sestara franjevki

„Pozvane ste ne da u prvom redu donosite sebe, da objavljujete svoje vlastite životne vizije, nego da svoj poziv, život i poslanje utkivate u život Zajednice”, rekla je s. Ivanka, prov. predstojnica.

U subotu, 29. rujna, na blagdan Svetih arkanđela, u samostanu Školskih sestara franjevki u Kloštru Ivaniću, tijekom molitve Večernje, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina (Sarajevo) s. Ivanka Mihaljević, primila je u novicijat Katarinu Dunđer (župa Osova), a u postulaturu Ivanu Crnoja (župa Jajce), Blaženku Marijanović (župa Dobretići) i Anđelku Ivančić (župa Livno).

Sestra Ivanka je u svom obraćanju zajednici čestitala novakinji i postulantkinjama na odvažnosti i prihvaćanju Božjeg poziva. “Sv. Franjo je zahvalno priznao da mu je Gospodin dao braću. On je svoju subraću doživljavao kao dar. I vi ste, drage novakinje i postulantkinje, za nas dar. Vi ste darovane i Crkvi i Franjevačkom redu. Ali pritom ste pozvane ne da u prvom redu donosite sebe, da objavljujete svoje vlastite životne vizije, nego da svoj poziv, život i poslanje utkivate u život Zajednice”, naglasila je s. Ivanka te nastavila: “Spomenula je bremenitost vremenskog razdoblja koje je iza nas. Kao franjevačka obitelj proslavili smo 800. obljetnicu osnutka Reda sestara klarisa, ove godine slavimo također 800 godina otkako je sam sveti Franjo zakoračio na hrvatsko tlo. Nalazimo se isto tako pred Godinom vjere. U godini koja je pred nama novakinja i postulantkinje će preispitivati svoju vjeru i svoj poziv, ali ta je godina poticaj i svima nama da preispitamo svoje opredjeljenje”, istaknula je s. Ivanka te završila poticajem svetoga Pavla iz Poslanice Kološanima: „Učvršćene u vjeri obilujmo zahvalnošću“.  (kvrppbih/k.m.)