13.01.2023

Bratski posjet franjevaca Bosne Srebrene sestrama klarisama

Braću franjevce, predvođene provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićem primila je časna majka sestra M. Hijacinta Batinić.

Dana 12. siječnja 2023. provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić u pratnji svojih suradnika fra Vinka Sičaje, ekonoma Provincije, i fra Damira Pavića, tajnika Provincije, posjetio je sestre klarise na Brestovskom.

Braću franjevce, zajedno sa svojim sestrama, primila je časna majka sestra M. Hijacinta Batinić. U ugodnom razgovoru sestre klarise su upoznale braću sa svojim redovitim duhovnim aktivnostima u samostanu kao i planovima za dodatno uređenje samostana. Sestre su svojim gostima također pokazale lijepo uređeni samostanski vrt, gdje sestre uzgajaju domaću hranu, ali ga koriste i kao mjesto molitve u kojem dominira prekrasna Gospina špilja.

Posebna milost ovog posjeta bila je vidjeti radost na licima dragih sestara klarisa i uvjeriti se da se ovaj samostan neprestano razvija. U ovoj oazi posvećenog života, molitve i predanja Bogu trenutno je dvaneast sestara klarisa, od kojih su tri u godini Postulature. Ujedno ohrabruje činjenica da su svoj dolazak u ovaj samostan već najavile i druge zainteresirane djevojke.

Samostan sestara klarisa na Brestovskom, jedini na teritoriju Bosne i Hercegovine, velika je milost za Provinciju Bosnu Srebrenu, za katolički narod u našoj zemlji i za sve ljude koji ovaj samostan sestara doživljavaju kao veliki blagoslov i Božji dar.

Nakon uzajamnog bratsko-sestarskog druženja razišli smo se sa zahvalnošću u srcu što jedni drugima možemo biti braća i sestre u Kristu, po uzoru na sv. Franju i sv. Klaru.

(FIA)