29.06.2012

Misa zahvalnica na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu

Zahvalno misno slavlje predslavio je provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovro Gavran uz koncelebraciju profesora Teologije.

U četvrtak, 28. lipnja profesori, studenti i redovnice Franjevačke teologije, zajedno s provincijalom fra Lovrom Gavranom, u samostanskom oratoriju zahvalili su Bogu za proteklu akademsku godinu. Sveto misno slavlje predslavio je provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovro Gavran uz koncelebraciju profesora Teologije. Tijekom euharistijskog slavlja zahvalili su Bogu za sav dosadašnji trud koji je bio plodonosan i na izgradnju, kako pojedinaca, tako i franjevačke teologije. Budući da se misa zahvalnica slavila u predvečerje svetkovine Apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, to je bila prigoda da se proslavi i naslovnik samostana u Nedžarićima.

Provincijal fra Lovro Gavran je između ostalog u svojoj propovijedi poručio prisutnima: "Prije svega mi svi skupa dužni smo zahvaliti Bogu za mnoštvo njegovih darova, koji su se isprepleli u našem životu. Ne zakopavajmo povjereno nam blago vjere i znanja, koje smo stekli u ovoj vrijednoj odgojno-obrazovnoj ustanovi! Iskoristimo ga tako da ga podijelimo sa svima onima koji ga nemaju u dostatnoj mjeri i koji su ga željni. Radost, kad se podijeli, ona raste, udvostručava se.Tako i znanje, i vjera i svaki drugi dobri Božji dar. Dijelimo stečene Božje darove i obogaćujmo tako i sebe i druge! Ne zaustavljajmo se na pola puta! Ne ohladimo se! Ne prestanimo tragati za istinom! Ne prestanimo napredovati u znanju, u mudrosti i u milosti, pred Bogom i pred ljudima – kao što nikad ne možemo prestati napredovati u dobi."

Na koncu svete mise okupljene je pozdravio gvardijan samostana fra Slavko Topić čestitajući blagdan sv. Pavla naslovnika samostana. Druženje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici. (KTA/FIA)