05.10.2022

Svetkovina sv. Franje u provincijalnoj kući i zajednici ŠSF na Bjelavama u Sarajevu

U svojoj homiliji vlč. Božo Odobašić je istaknuo nekoliko važnih vrlina svetoga Franje „iznimno potrebnih današnjem svijetu“.

U utorak 4. listopada 2022. u provincijalnoj kući i zajednici Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina na Bjelavama svečano je proslavljena svetkovina serafskog oca sv. Franje Asiškoga. Svetu misu u kapeli Prečistog Srca Marijina predslavio je vlč. Božo Odobašić, profesor u miru.

U svojoj homiliji vlč. Božo je istaknuo nekoliko važnih vrlina svetoga Franje „iznimno potrebnih današnjem svijetu“. “Sveti Franjo shvaća prije svega ludost rata i postaje propovjednik mira, graditelj mira. Mir ljudima treba da bi mogli u radosti, u slobodi graditi bolji svijet. Njegova osobna molitva za mir glas je Isusov koji svakoga zadivljuje i zahvaća. (…) Sveti Franjo je Crkvi i svijetu ostavio Pravila reda, koja su aktualna i danas izazovna; zrače jednostavnošću života, ljubavi za druge, za siromašne, bolesne, mlade i stare, za cijelu Crkvu koja kao i u Franjino vrijeme treba obnovu u Kristu. Svoju duhovnost Franjo izgrađuje na ljubavi prema stvorenjima… Drugi (bližnji) je kriterij naše ljubavi. To Franjo otkriva razmatrajući Isusov život u evanđeljima”, kazao je, između ostalog, vlč. Odobašić koji je na kraju homilije uputio čestitke sestrama za svetkovinu.

Nakon mise uslijedio je zajednički objed tijekom kojeg je provincijska predstojnica s. Željka Dramac pozdravila vlč. Božu izrazivši mu zahvalnost za slavljenje svete mise te čestitala svima svetkovinu sv. Franje.

Čestitke sestara, ujedinjenih u molitvi, slavlju i zahvaljivanju Bogu, pristigle su za ovu prigodu iz cijele Družbe i Provincije.

(ŠSF)