15.08.2021

Slavlje 60. obljetnice redovničkih zavjeta s. M. Joakime Ilić

Fra Vuk je uz sudjelovanje svih sestara slavio svetu misu u sobi slavljenice s. Joakime, koja je vidno ganuta zdušno pratila sveto misno slavlje.

Na Svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 15. kolovoza 2021. godine u samostanu sv. Josipa u Vitezu s. M. Joakima Ilić proslavila je veliki jubilej, 60. obljetnicu svog predanja Gospodinu po svetim zavjetima.

Tom prigodom samostan je posjetio fra Vuk Buljan zajedno sa s. Ana Marijom Kesten, provincijskom glavaricom, te sestrama iz samostana Kuće Naviještenja na Gromiljaku. Fra Vuk je uz sudjelovanje svih sestara slavio svetu misu u sobi slavljenice s. Joakime, koja je vidno ganuta zdušno pratila sveto misno slavlje. Na koncu svete mise je predslavitelj misnog slavlja udijelio sakrament bolesničkog pomazanja s. Joakimi i s. M. Ljiljani Perković.

Nakon što su sestre okrijepile dušu, uslijedila je okrjepa tijela zajedničkom večerom i druženjem oko obiteljskog stola uz pjesmu i razgovor.

Sestre su zahvalile Gospodinu na daru života s. Joakime koja je kroz 60 godina vjerno i veselo služila Bogu i bližnjemu te osobito zadnjih godina strpljivo nosi svoj križ, suobličujući se potpuno svom zaručniku. (s. M. Pia Pilić)