15.03.2021

Duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva

U organizaciji ŠSF Hercegovačke provincije duhovna obnova je održana u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu pod vodstvom tajnika Provincije fra Damira Pavića.

Mjesečna duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva u organizaciji Školskih sestara fanjevki Hercegovačke provincije održana je 14. ožujka 2021. godine u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu pod vodstvom tajnika Provincije Bosne Srebrene fra Damira Pavića.

U svom izlaganju fra Damir je govorio o otajstvu križa Kristova te istaknuo: „Duhovnost bez križa je lažna duhovnost. Po križu mjerimo ispravnost neke suvremene duhovnosti. Mnogi današnji kršćanin želi život u udobnosti bez križa – poput sv. Petra koji se grije kod vatre i boji se poći za svojim učiteljem na Kalvariju.“ Potaknuo je sudionice duhovne obnove da u trenutcima muke i trpljenja ostanu s Marijom, Isusovom majkom, jer se samo s njom može ostati pod drvetom križa. Citirajući sv. Bonaventuru kazao je da je potrebno drvetom križa ložiti vatru ljubavi. Po križu, trpljenju, prolivenoj krvi i smrti Isus nas je spasio i otkupio, stoga „svi trebamo biti prijatelji, a ne neprijatelji Križa Kristova“, zaključio je fra Damir.

Nakon nagovora slijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i sakrament ispovjedi.

Susret je završio euharistijskim slavljem koje je također predslavio fra Damir u suslavlju dr. vlč. Milenka Krešića, profesora Crkvene povijesti na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu i ovogodišnjim koordinatorom mjesečnih duhovnih vježbi. Fra Damir je također izrekao homiliju. (KVRPP BiH)