02.03.2021

Vjeronaučna dvorana č. s. Danke Jurčević u Kaknju

Župnik Žarko Vujica, postavio je spomen-ploču na vjeronaučnoj dvorani koja sada nosi ime č. s. Danke Jurčević. Otkrivanju ploče nazočile su Kćeri Božje ljubavi iz Kaknja.

Dvadeset i pet godina od mučeničke smrti s. Danke Jurčević, KBLJ navršit će se u rujnu 2021. godine. Tom prigodom župnik župe sv. Petra i Pavla u Kaknju, vlč. Žarko Vujica, postavio je spomen-ploču na vjeronaučnoj dvorani koja sada nosi ime č. s. Danke Jurčević. Dana 25. veljače 2021.,, ploču su otkrili vlč. Žarko i s. Viktorija Dedić, koja je taj dan slavila imendan, a potom je župnik blagoslovio ploču. Otkrivanju i blagoslovu ploče nazočile su sestre Kćeri Božje ljubavi  iz zajednice u Kaknju. (KVRPP BiH / s. Angela Zirdum, FDC)

Sestra Danka Jurčević rođena je 1950. u Jardolu, župa i općina Vitez. Doživotne redovničke zavjete položila je u Zagrebu 15. kolovoza 1970. u Družbi sestara Kćeri Božje ljubavi. Službovala je u Kaknju, Puli, Zapolju, Sarajevu, Derventi i ponovno u Kaknju gdje je mučenički ubijena 30. rujna 1996. pokraj zgrade župnog Caritasa kod župne crkve u 20,10 sati. Po svemu sudeći, ubojstvo je unaprijed isplanirano i izvršeno s osam uboda i posjekotina nožem.