29.08.2020

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić primili sestre iz Družbe Milosrdnog Isusa

Sestre su, na čelu s generalnom poglavaricom s. Joannom, izrazile zadovoljstvo za mogućnost otvaranja svoje kuće u Novom Travniku.

U petak 28. kolovoza 2020., u prijepodnevnim satima, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zajedno s nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim mons. Tomom Vukšićem primio je upravitelja župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku vlč. Marka Majstorovića i redovnice Družbe Sestara Milosrdnog Isusa koje su u novotravničku župu došle na službu iz Poljske: s. Teresu Jadwigu Kwiatkowska i s. Annu Wyrostek.

Družba Sestara Milosrdnog Isusa odazvala se pozivu koji su uputili vlč. Majstorović i kardinal Puljića te je odlučila otvoriti svoju kuću ad experimentum na 3 godine na području Novog Travnika i poslati dvije svoje redovnice koje će djelovati na teritoriju župe.

U pratnji s. Terese i s. Anne bila je i njihova generalna poglavarica s. Joanna Kwiatkowska te još 3 susestre. Kardinal Puljić im je zajedno s nadbiskupom Vukšićem izrazio srdačnu dobrodošlicu i u kratkim crtama im predstavio Vrhbosansku nadbiskupiju te područje djelovanja i izazove u Novom Travniku gdje će sestre stanovati i djelovati.

Sestre su, na čelu s generalnom poglavaricom s. Joannom, izrazile zadovoljstvo za mogućnost otvaranja svoje kuće u Novom Travniku te zahvalile kardinalu Puljiću na dobrodošlici i gostoprimstvu. (kta)