07.09.2018

Duhovna obnova za ŠSF do 10 godina od doživotnih zavjeta

Duhovna obnova održana je pod vodstvom s. Franke Bagarić u Bukovici, a o svom iskustvu s toga susreta piše sudionica s. Marijana Brekalo.

Duhovne obnove za Školske sestre franjevke Hercegovačke provincije do 10 godina od položenih doživotnih je održana 25. i 26. kolovoza 2018. u kući Božanskoga milosrđa u Bukovici pod vodstvom s. Franke Bagarić. Sudionica s. Marijana Brekalo piše o iskustvu s te duhovne obnove.     

Po povratku s nekog susreta često se mogu čuti pitanja: Kako je susret protekao?, O čemu ste razmišljale?, Što vam se najviše svidjelo?, Što je od svega ostalo zapamćeno? … Tako je bilo i nakon duhovne obnove za sestre do 10 godina od položenih doživotnih zavjeta koja je održana 25. i 26. kolovoza 2018. u kući Božanskoga milosrđa u Bukovici. Prije bilo kojeg odgovora sjetih se priče koju nam je ispričala s. Franka Bagarić, voditeljica ove duhovne obnove.

U jednom selu vratila se baka iz crkve kući. Mali je unuk upitao: „Bako, što je danas župnik govorio?“ „To više ne znam, sinko“. „Zašto onda ideš tamo?“ „Znaš, to ti je kao sa salatom u košari. Ako se u nju ulije voda, voda protekne, ali se salata očisti“.

Razmišljajući na temu Svakodnevnica - mjesto trajnog odgoja i put prema svetosti, s. Franka nas je pozvala da se ne trudimo nešto činiti nego da se prepustimo Bogu - ustvari, dopustimo disati Božju riječ. Nastojale smo to i učiniti.

Sveta misa, kratke meditacije, razmatranja u prirodi, lijep doček i boravak u našoj kući u Bukovici, susreti sa sestrama - sve je to doprinijelo da ovaj kratki susret, za nas sestre do 10 godina od položenih doživotnih zavjeta, bude jako plodonosan.  

(S. Marijana Brekalo)