05.09.2018

„Dječje ljeto“ organizirano u župi sv. Josipa u Zenici

Trodnevni susret organiziran je pod vodstvom zeničkoga župnika vlč. Vladimira Pranjića, sestara uršulinki te animatora, a sudjelovalo je 50-ak djece.

Više od 50-ero djece zajedno sa župnikom vlč. Vladimirom Pranjićem, sestrama uršulinkama i animatorima, kroz molitvu, kreativne radionice i igre razmišljali su o važnosti obitelji.

Petu godinu za redom župa Svetog Josipa u Zenici organizira Dječje ljeto. Više od 50-ero djece od prvog do devetog razreda zajedno sa župnikom vlč. Vladimirom Pranjićem, sestrama uršulinkama i animatorima, od 30. kolovoza do 1. rujna kroz molitvu, kreativne radionice i igre razmišljali su o važnosti obitelji, objavio je portal nedjelja.ba.

Sve je započelo u četvrtak, 30. kolovoza zajedničkom molitvom u župnoj crkvi nakon koje je župnik pozdravio nazočne te zajedno sa svojim suradnicima predstavio program za naredna tri dana.

„Tema i misao vodilja jest Obitelj – izvor života i radosti. Djecu smo podijelili u dvije skupine. Prvu od prvog do četvrtog razreda koju vodi s. Branislava i drugu od petog do devetoga koju vodi s. Andreja. U svakoj skupini je još po pet animatora koji pomažu sestrama u radionicama te koji su osmislili razne igre za djecu. Ljeto protječe u igri i promišljanjima o obitelji kao uzoru i mjestu zajedništva, radosti i sigurnosti. U zajedništvu djeca i mladi mogu iskazati svoje talente i staviti sebe u službu dobra drugoga“, istaknuo je župnik Pranjić ne krijući zadovoljstvo zbog lijepog odziva djece.

Posljednjega dana, 1. rujna organiziran je i zajednički roštilj u prirodi u dijelu župe koji se zove Gornja Zenica. Ujedno je time i zaključeno ovogodišnje Dječje ljeto, a organizatori se nadaju kako će ovo druženje djeci ostati u lijepom sjećanju te da će koliko toliko biti bolji i aktivniji članovi obitelji.

Vrijedi spomenuti kako je i ovogodišnje Dječje ljeto održano uz pomoć Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te mladim animatorima iz župe.

Iako statistika župe govori kako se broj vjernika iz godine u godinu smanjuje te da je on s predratnih oko 8 000 župljana smanjen na oko 1 600, ovaj događaj pokazuje kako još ima života među katolicima Grada čelika te je ujedno i ohrabrenje za budućnost ove župne zajednice. (kta)