24.07.2018

Zlatomisnički jubilej fra Karla Lovrića

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Marinko Šakota i provincijal fra Miljenko Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej.

U crkvi sv. Jakova u Međugorju, u ponedjeljak, 23. srpnja, svoju zlatnu misu proslavio je naš fra Karlo Lovrić, uz koncelebraciju kolega zlatomisnika fra Zorana Senjaka, fra Stanka Banožića i fra Andrije Nikića. Uz njih su slavili provincijal fra Miljenko Šteko, Apostolski Vizitator nadbiskup Henryk Hoser, župnik fra Marinko Šakota i još četrdesetak braće svećenika.

Na početku svete Mise zlatomisnik je zahvalio Bogu, svojim roditeljima, provinciji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz njegov svećenički život. Posebno je zahvalio slabima i starima iz Međugorju kojima fra Karlo dijeli sakramente i koji su tom prigodom mogli doći na svetu Misu.

Fra Ante Vučković je zlatomisniku i prisutnome puku izrekao prigodnu propovijed. U svome se nagovoru osvrnuo na biblijska čitanja toga dana i povezao ih sa slavljem pedeset godina svećeništva. „Tražio sam Gospodina i on me usliša, izbavi me od straha svakoga. U njega gledajte i razveselite se da se ne postide lica vaša. Eto, jadnik vapi i Gospodin ga čuje, izbavlja ga iz svih tjeskoba.“ Fra Ante je istaknuo da David u svojim psalmima izriče zahvalu što je izbavljen od straha i sve poziva da gledaju u Onoga koji izbavlja ih svih tjeskoba. Na fra Karlovu licu se također ne vidi strah, rekao je propovjednik, zato što živi gledajući Gospodinovo lice. Gledajući vinovu lozu vidimo i trs od kojeg grozdovi primaju sok života, tako i svećenik prima svoju snagu od Krista. Gledajući svećenika vidimo Kristovo lice prema Pavlovim riječima: „Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist. A što sada živim u tijelu, u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene.“

Prigodne čestitke uputili su župnik fra Marinko Šakota i provincijal fra Miljenko Šteko koji mu je tom prigodom predao službenu zahvalnicu za njegov zlatni jubilej.

Nakon svete mise slavlje se nastavilo u dvorani Ivana Pavla II. (www.franjevci.info)