19.02.2018

Održana sjednica Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH

Na sjednici su članovi Povjerenstva razgovarali o poduzetim aktivnostima kao i nekim novim inicijativama koje se planiraju realizirati u korizmi sljedeće godine.

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu, 17. veljače u samostanu Školskih sestara franjevaka hercegovačke Provincije svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Lidije Kalfić, FDC.

Na samom početku susreta srdačnu dobrodošlicu svim članovima Povjerenstva izrazila je s. Robertina Barbarić, kućna predstojnica sestarske zajednice u Bijelom Polju, a potom je s. Slavica Barbarić ukratko predstavila povijest Družbe školskih sestara franjevaka Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji i Duhovnog centra "Biskup fra Paškal Buconjić".

Članovi Povjerenstva razgovarali su o poduzetim aktivnostima koje su dogovorene na prošloj sjednici – pripremljen je materijal za brošuru u povodu Nedjelje Dobrog Pastira koji će biti dostupan na mrežnoj stranici www.redovnistvo.ba; održan je prvi susret studenata koji imaju svoj smještaj u redovničkim zajednicama, izneseni su pozitivni dojmovi s tog susreta. Dogovoreno je da će sljedeći takav susret biti u utorak, 13. ožujka u franjevačkom samostanu sv. Ante Padovanskoga u Sarajevu na Bistriku. Susret će započeti euharistijskim slavljem u 18 sati kojeg će predslaviti fra Danijel Rajić, a liturgijsko slavlje animirat će mladi s Bistrika. U 19 sati u sklopu tribine za mlade u Galeriji samostana svoje svjedočanstvo vjere i duhovnoga poziva izreći će dvije djevojke, od kojih je jedna postulantica Družbe sestara Služavki Malog Isusa.  Zatim slijedi druženje mladih u prostorijama samostana.

Razgovaralo se i o nekim novim inicijativama koje se planiraju realizirati u korizmenom vremenu sljedeće godine.

(kvrppbih)