20.11.2017

Mladi iz Sarajeva i Brestovskog na duhovnoj obnovi u Međugorju

Euharistijsko slavlje u Vionici predslavio je voditelj puta fra Danijel Rajić, a za vrijeme liturgijskog slavlja je svirao bend mladih „El Shaddai“.

U subotu 18. studenog, za mlade i studente koji se okupljaju na studentskim tribinama u župi sv. Ante na Bistriku u Sarajevu bila je organizirana duhovna obnova u Međugorju. Pridružili su im se i članovi Franjevačke mladeži iz Brestovskog, u povodu priprema za primanja i obećanja u FRAMA-i.

Najprije su posjetili obiteljski centar Ivan Pavao II. sestara misionarki ranjene obitelji u Vionici. Nakon druženja s djecom i mogućnosti za ispovijed uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predslavio voditelj puta, fra Danijel Rajić. Za vrijeme sv. Mise je svirao bend mladih „El Shaddai“ koji redovito svira nedjeljom na večernjoj sv. Misi u svetištu sv. Ante u Sarajevu. Zaposlenik centra, odgajatelj Vilim, govorio je prisutnima o nastanku Centra i korisnicima, djeci i starijim osobama koji su u njemu smješteni.

Zatim je uslijedio zajednički objed i polazak u Majčino selo i komunu „Milosrdni Otac“ u Međugorju. Sudionici duhovne obnove su upoznati s radom te komune te životom pokojnog fra Slavka Barbarića. Mladići iz komune su iskreno svjedočili o svojim padovima u „paklu“ droge i sadašnjem životu u zajednici.

Nakon toga mladi su imali vrijeme za osobnu molitvu i druženje u centru Međugorja. U večernjim satima uslijedio je povratak u radosnom i bratskom druženju. (kvrppbih/www.svetiantosarajevo.com)