30.09.2015

Održan redoviti godišnji kapitul OFS-a bosanskog bratstva kraljice Katarine

Na kapitulu u Visokom, pod vodstvom Željka Majdanđića i fra Danijela Rajića, bio je nazočan 31 sudionik te nekoliko duhovnih asistenata.

U Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure u Visokom, 26. rujna održan je redoviti godišnji kapitul Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) bosanskog bratstva kraljice Katarine. Susret je započeo uvodnim pozdravom Željka Majdanđića, ministra područnog bratstva i fra Danijela Rajića, duhovnog asistenta. Nakon toga, izmoljena je krunica i slavljena sveta misa na kojoj su se svi okupljeni pomolili za pokojne trećoredce i duhovne asistente. Posebna nakana je bila i za svećenička i redovnička zvanja povodom kvatrene jesenske subote.

Na kapitulu je bio nazočan 31 sudionik te nekoliko duhovnih asistenata. Protekao je u radnoj atmosferi. Nazočni predstavnici iznijeli su izvješća o radu njihovih mjesnih bratstava. Ministar bratstva Željko je iznio izvješće u kojem je istakao što je sve učinjeno u proteklom razdoblju a svoje izvješće podnio je i duhovni asistent.

Nakon objeda i kratkog bratskog druženja u sjemenišnoj blagovaonici fra Danijel je sve trećoredce proveo kroz franjevački samostan u kojem su mogli vidjeti bogatu arheološku i prirodoslovnu zbirku. Zatim se nastavilo s radom i osvrtom na pročitana izvješća. Nakon rasprave doneseni su zaključci vezani za daljnji rad bratstva.

U poslijepodnevnim satima sudionici su krenuli svojim kućama s blagoslovom za ustrajnost u življenju Evanđelja po primjeru sv. Franje.

Područno vijeće bosanskog bratstva kraljice Katarine