28.09.2015

Dan otvorenih vrata u samostanu ŠSF u Bijelom Polju

Na susretu su sudjelovali učenici sedmih i osmih razreda te prvih razreda srednje škole. Njih 40-ak okupilo se iz Čerina, Mostara i Bijelog Polja.

U subotu 26. rujna 2015. održan je Dan otvorenih vrata u samostanu Školskih sestara franjevki u Bijelom Polju. Program su vodile s. Leopoldina Kovačević i s. Danijela Brekalo, a sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda te prvih razreda srednje škole. Njih 40-ak okupilo  iz Čerina sa svojom vjeroučiteljicom s. Ivom Bešlić te iz Bijelog Polja i Mostara.

S. Leopoldina je u uvodnom dijelu naglasila da naziv „Dan otvorenih vrata“, ima svoju simboliku, ali zapravo vrata samostana nikad nisu zatvorena. Sestre ih svojom stalnom molitvom i  nesebičnim radom drže uvijek otvorenima.

Program je nastavljen euharistijskim klanjanjem u kapelici Duhovnog centra. Pjevale su novakinje i postulantice. Zatim su sudionici zajedno sa sestrama obišli okolinu samostana, a poslije zajedničkog ručka i unutrašnjost kada su mogli čuti nešto više o povijesti zajednice Školskih sestara franjevke Provincije Svete Obitelji, a i osjetiti ljepotu i jednostavnost redovničke svakodnevice.

Druženje se nastavilo uz igru bez granica i trajalo do popodnevnih sati kada su se sudionici susreta uz nova poznanstva, obogaćeni novim iskustvom vratili svojim domovima.  (kvrppbih/Anica Orlović)