06.11.2014

U Austriji kreće mrežna stranica za "Godinu posvećenog života 2015."

Redovničke zajednice će imati zajedničko trodnevno jesensko zasjedanje, a srijedom će se odvijati različita događanja u organizaciji redovničkih ustanova.

Redovničke zajednice u Austriji pokrenule su, u suradnji sa svjetovnim institutima, vlastitu mrežnu stranicu za "Godinu posvećenog života 2015.". Mrežna stranica www.jahrderorden.at sadrži sve relevantne informacije o godini koju je redovništvu posvetio papa Franjo, a koja počinje krajem studenoga, priopćio je u srijedu, 5. studenoga, redovnički medijski ured. Ciljana publika portala, koji se konstantno ažurira, medijski su profesionalci i svi zainteresirani.

"Godina posvećenog života 2015." počinje u Austriji zajedničkim trodnevnim jesenskim zasjedanjem redovničkih zajednica, na kojem bi se trebao održati poseban obred svjetla u sklopu euharistijskog slavlja 25. studenog. Redovničke zajednice već su započele akciju pod geslom: "Usred života. U sredini tjedna. Srijeda je redovnički dan". Srijedom će se tako odvijati različita događanja u organizaciji redovničkih zajednica. (IKA)