08.12.2013

Kardinal Puljić blagoslovio strojeve za pečenje hostija u Gornjoj Tramošnici

Kardinal je izrazio radost zbog otvaranja novoga vida apostolata u tom dijelu Bosanske Posavine te podržao ŠSF u njihovom nastojanju i radu za Crkvu.

U četvrtak, 5. prosinca, nadbiskup i metropolita vrhbosanski Vinko kardinal Puljić predslavio je euharistijsko slavlje u samostanu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije u Gornjoj Tramošnici nakon čega je uslijedio blagoslov prostorija koje su opremljene strojevima za pripremu i pečenje hostija. U koncelebraciji misnog slavlja i blagoslova bili su: župnik iz Gornje Tramošnice fra Pero Baotić, župnik iz Domaljevca fra Blaž Marković, župnik iz Ulica fra Ante Tomas te vlč. Slaviša Stavnjak.

U svojoj propovijedi kardinal Puljić pozvao je sestre na adventsku budnost svagdanjeg življenja prije svega kroz apostolat molitve. Izrazio je radost zbog otvaranja novoga vida apostolata u ovom dijelu Bosanske Posavine te podržao sestre u njihovom nastojanju i radu za Crkvu i dobro svakog čovjeka.

Na svetoj misi i blagoslovu sudjelovala je provincijska predstojnica s. Ivanka Mihaljević koja je u ime sestara pozdravila Kardinala i nazočne svećenike te zahvalila na iskazanoj podršci u otvaranju ovoga djelovanja. Svjesne da će plodovi ove djelatnosti po sakramentu sv. euharistije postajati Živi Kruh, mi sestre željele bismo pripremom hostija odgovoriti na potrebe župnih zajednica u ovom dijelu Bosne ali i šire, kazala je s. Ivanka.

Rad je povjeren s. Jeli Piljić zajedno sa sestrama iz zajednice u Gornjoj Tramošnici koje peku, režu i pakiraju hostije. 

Kontakt:
S. Jela Piljić
Samostan Bezgrešnog začeća BDM
Gornja Tramošnica 24
BiH - 76 256 PELAGIĆEVO
tel. +387 54 482 408
e-mail: sestre.tram@gmail.com


Mladenka Ć. (http: //www.ssf.hr)