08.04.2013

Vrhovna predstojnica ŠSF s. Klara Šimunović kod kardinala Puljića

Kardinal je zahvalio s. Klari, a preko nje i svim sestrama franjevkama koje djeluju na području vrhbosanske nadbiskupije i metropolije za neumorno služenje i istinsko svjedočenje Božje ljubavi.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 5. travnja, primio je vrhovnu predstojnicu Školskih sestra franjevki s. Klaru Šimunović koja je u kanonskom pohodu sestrama Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, u pratnji s. Ivanke Mihaljević, provincijske predstojnice.

Vrhovna predstojnica s. Klara u razgovoru s kardinalom Puljićem iznijela je osvrt i dojmove s kanonskog pohoda. Osvrnula se na život i djelovanje sestara franjevki na ovim prostorima, kao i razne programe i projekte kroz koje sestre djeluju te poteškoće s kojima se susreću. Kazala je da su njezini doživljaji raznoliki, ali u toj raznolikosti krije se bogatstvo. Zahvalila je kardinalu za suradnju i pastirsku podršku koju pruža sestrama.
 

Kardinal je zahvalio s. Klari, a preko nje i svim sestrama franjevkama koje djeluju na području vrhbosanske nadbiskupije i metropolije za neumorno služenje i istinsko svjedočenje Božje ljubavi, s porukom da tražimo najprije kraljevstvo Božje, te da javno mnijenje ne oduzme duh Evanđelja onima koji se posvetiše izbliza slijediti Uskrsloga Gospodina. Naglasio je važnost snage identiteta iz kojeg izvire poruka svjedočenja a koja rađa oduševljenje kod mladih za istinsko nasljedovanje Krista.

Tom prigodom kardinal Puljić darovao je s. Klari knjigu "Stanje katoličkih župa na području BiH između 1991. i 2011. godine". (kta/d.t.)