08.04.2013

Izabrana nova Vrhovna uprava Družbe sestara Naše Gospe

Za vrhovnu glavaricu izabrana je s. Martina Koprivnjak, a za savjetnice s. Margareta Jurić, s. Thea Filipović te s. Edith Budin. Za savjenicu i tajnicu izabrana je s. Vianea Pezer, a za ekonomu s. Zrinka Šestak.

Družba sestara Naše Gospe - Zagreb proslavila je XVIII. Generalni izborni kapitul u Pastoralnom centru sv. Vinka Paulskog u Novigradu na Dobri, od utorka, 2. travnja do petka, 5. travnja. Kapitul je započeo misnim slavljem koje je predvodio zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. Na Kapitulu je u četvrtak, 4. travnja, izabrana nova Vrhovna uprava Družbe. Za vrhovnu glavaricu izabrana je s. Martina Koprivnjak, za vrhovnu zamjenicu i I. savjetnicu s. Margareta Jurić, za II. vrhovnu savjetnicu s. Thea Filipović, za III. vrhovnu savjetnicu s. Edith Budin, za IV. vrhovnu savjetnicu i tajnicu s. Vianea Pezer, dok je s. Zrinka Šestak izabrana za vrhovnu ekonomu.
Izborima i posljednjem danu Kapitula nazočio je crkveni pravnik fra Ratko Radišić, OFM.
Također je predstavljeno stanje Družbe i zajednica, razmotrene su konkretne mogućnosti i novi izazovi za djelovanje sestara. (IKA)