03.04.2013

Uskrsna čestitka provincijske predstojnice ŠSF s. Ivanke Mihaljević

"Ne boj se praznoga groba. Isus je živ. Neshvatljivo je to i veliko otajstvo naše vjere, ali zbog toga ništa manje nije nestvarno."

 

Draga sestro, dragi brate!

Riječi Svetoga pisma Ne boj se. Isus Nazarećanin uskrsnu. Nije u grobu, nego ide pred tobom (usp. Mk 16, 6) upućene su i nama ovoga uskrsnog jutra.

Ne boj se praznoga groba. Isus je živ. Neshvatljivo je to i veliko otajstvo naše vjere, ali zbog toga ništa manje nije nestvarno. Križ uzdignut na Golgoti, znak jedne neprocjenjive žrtve, i Isusov grob, znak jedne neprocjenjive pobjede nad smrću, ostali su prazni. Isus više nije tamo ni raspet ni položen, nego je na putu s Tobom. Ostavio je iza sebe prazninu groba kako bi mogao darovati puninu sreće Tvojem življenju i ispuniti Tvoje srce svojim mirom.

Pobjedom nad smrću Isus je postao našim suputnikom, prijateljem koji zajedno s nama prolazi uspone i padove.

On, Uskrsli Gospodin, koji nas je svojim uskrsnućem oslobodio od grijeha i darovao pristup vječnom životu, neka nas uvijek prati na svim našim putovima kako bismo, bez obzira na sve protivštine, nosili u sebi svjetlo uskrsnog jutra. Udijelio nam milost da uvijek budemo svjesni njegove prisutnosti u našim životima. Probudio u nama zanos prvih svjedoka njegova uskrsnuća i sve nas potaknuo na vjerodostojno življenje.

Uime Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina želim Ti sretan i blagoslovljen Uskrs!

S. Ivanka Mihaljević

provincijska predstojnica