14.10.2012

Održan godišnji susret kućnih predstojnica ŠSF

Provincijska predstojnica s. Ivanka Mihaljević, pozvala je na zauzetije življenje Evanđelja te bolje upoznavanje i čitanje Crkvenih dokumenata kao i KKC.

U subotu 13. listopada u duhovnom centru Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije u Bugojnu održan je redoviti godišnji susret kućnih predstojnica s provincijskom predstojnicom s. Ivankom Mihaljević na kojem je sudjelovalo 35 sestara. Susret se odvijao u ozračju Godine vjere koju je papa Benedikt XVI. otvorio prije dva dana u Vatikanu.

Uz riječi pozdrava i dobrodošlice s. Ivanka je zaželjela da i ovaj susret bude poticaj da vjerodostojnije živimo i ispovijedamo svoju vjeru. “ Iz sakramenta krštenja koji smo primile kao znak ulaska u vjernički narod, u Crkvu, proizlazi naša odgovornost prema primljenom daru vjere. Uz sakrament krštenja, zavjeti nas povezuju u zajednicu onih koji se svakodnevno prosvjetljuju u umu i srcu Riječju Gospodinovom”, naglasila je s. Ivanka. Preko kućnih predstojnica pozvala je sve sestre u Provinciji na zauzetije življenje Evanđelja te bolje upoznavanje i čitanje Crkvenih dokumenata kao i Katekizma Katoličke Crkve. Kroz dane duhovnih vježbi, duhovnih obnova, seminara, mjesečnih odgojno-informativnih susreta, dana pustinje i tišine, kao i individualnih duhovnih vježbi, sve sestre imaju mogućnost trajno se odgajati i biti vjerne slušateljice Riječi Božje te tako svjedočiti radost doživljene Riječi.

Sestrama kućnim predstojnicama uručene su određene smjernice i prigodni materijali za animiranje života i djelovanja pojedine zajednice. Naglašeno je da pismo Svetog Oca Porta fidei bude temelj i izvor poticaja za zajednički duhovni hod tijekom Godine vjere.

Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapelici u 11.30 sati predvodio je fra Zoran Tadić, župnik u župi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu. U popodnevnim satima sestre su nastavile s radom. Razgovaralo se o važnim tekućim pitanjima koja dotiču život i djelovanje Zajednice kao i o važnijim događanjima koji prethode u Provinciji. Susret se odvijao u vrlo ugodnom ozračju te je završen u 15 sati molitvom i pjesmom.

S. Kata Karadža  http: //www.ssf.hr