05.06.2023

Održan stručni seminar za djelatnike predškolskih ustanova

Voditelj duhovne obnove i stručnog seminara bio je o. Viktor Grbeša OCD. Tema susreta bila je „Temperamnti“. Sudjelovalo je 29 zaposlenika vrtića.

U subotu, 3. lipnja 2023., u organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, održana je duhovna obnova i stručni seminar u samostanu Sv. Ilije na Buškom jezeru.

Voditelj duhovne obnove i stručnog seminara bio je o. Viktor Grbeša OCD. Tema susreta bila je „Temperamnti“. Sudjelovali su djelatnici iz predškolskih ustanova koje vode redovničke zajednice, njih 29., iz vrtića Sveta mala Terezija (Međugorje), Egipat (Sarajevo), Anđeli čuvari (Novi Travnik), Sveti Franjo (Kiseljak), Sveta Klara (Potoci, Mostar), Majka Margarita (Bukovica, Tomislavgrad), Sestra Nada (Livno) te općinskoga vrtića iz Glamoča.

Cjelodnevni program duhovne obnove i stručnog seminara pružio je mogućnost osobnog rasta u vjeri, bolje upoznavanje samih sebe kao i razumijevanje drugih kao drugačijih. Bila je to prilika da poboljšamo kvalitetu vlastitog života kako bismo živjele radosnije i zadovoljnije te spremno odgovorile na potrebe onih kojima smo poslane.

Vrhunac duhovne obnove i stručnog seminara bilo je slavlje svete mise u samostanskoj crkvi.

(s. Ivana Markotić)