29.05.2012

Obilježavanje Majčinog dana priredbom "Hvala mama, hvala tata"

Fra Svetozar Kraljević, naglasio je važnost odgojnih nastojanja te njihov odraz na duhovno-psihičko zdravlje u kasnijoj dobi.

U Dječjem vrtiću „Sveta mala Terezija“ koji djeluje u sklopu ustanove „Majčino selo“ u Međugorju, dana 24. svibnja, priredbom pod nazivom „Hvala mama, hvala tata“ svečano je obilježen Majčin dan. Bila je to ujedno i oproštajna priredba još jedne generacije predškolaca koji su uspješno završili odgojni program ovog Vrtića.

Na početku svečanosti, u dvorani Svetoga Josipa, okupljenim roditeljima djece korisnika Vrtića kao i svima nazočnima obratio se pozdravnom riječju fra Svetozar Kraljević, ravnatelj Majčina sela. Zahvaljujući odgajateljicama za kreativnost i trud ugrađen u pripremu ove priredbe naglasio je važnost odgojnih nastojanja te njihov odraz na duhovno-psihičko zdravlje u kasnijoj dobi. Roditeljima je posvijestio odgovornost po kojoj su pozvani „postavljati zdrave granice“ radi konačnog dobra svoje djece.

U dobro pripremljenom programu, u nastupu radosne i razigrane djece našlo se mnoštvo recitacija i pjesama posvećenih Blaženoj Djevici Mariji i zemaljskim majkama, u znak zahvalnosti za svu brižnost i ljubav koju primaju. Glazbenim nastupom djece ravnala je s. Veronika Martinović, članica Školskih sestara franjevki - Mostar, a na klavijaturi pratio gospodin Vitomir Dugandžić.

Iako je priredba upriličena o Majčinu danu ozračje u dvorani bijaše ustvari Pohvala obitelji. Tom ugođaju doprinosili su ponosni roditelji pomno prateći što su sve njihovi mališani već kadri izvesti. Jedan se dječak, iako još ne pohađa Vrtić, osmjelio popeti na pozornicu jer je pjevala njegova sestra. A tek djevojčica koju je mama, budući da su malo kasnile, poticala da se pridruži svojim vrtićkim kolegama u nastupu. Pomalo uplašena i sramežljiva, uhvatila se za majčin skut tepajući: „Hajde i ti mama!“. Priredba  je i nas  odrasle  prisjetila krhkosti vlastitog djetinjstva i odrastanja ali i sigurnosti koju smo samo u majci i obitelji doživljavali...

Lijepa tradicija obilježavanja Majčina dana potaknula je sve prisutne da ljubavlju uzvrate na ljubav Nebeske i Zemaljske majke.

htpp: //www.ssfcr.org