08.03.2021

Đakoni posjetili sestre na Bjelavama

Đakone i mons. Pavu Jurišića, voditelja Đakonske pastoralne godine, dočekala je s. Lidija Jurišić, zamjenica provincijske predstojnice zajedno sa sestrama.

Đakoni krajevne Crkve BiH posjetili su četvrtog dana svoga studijsko-duhovnog putovanja, 4. ožujka 2021., sestre u provincijalnoj kući na Bjelavama (Sarajevo).

Učinili su to nakon posjeta i susreta u prostorijama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu na Stupu, provincijalnoj kući sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskog u samostanu „Majka Divna“ na Stupu, provincijalatu Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Kovačićima na Grbavici, nadbiskupskoj rezidenciji, Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije, Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom, uredu Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Misijskoj središnjici. Đakoni su 4. ožujka najprije posjetili sestre Služavke Malog Isusa, a potom su prešli preko puta u provincijalnu kuću Školskih sestara franjevki Bosansko-Hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

Đakone i mons. Pavu Jurišića, voditelja Đakonske pastoralne godine, dočekala je s. Lidija Jurišić, zamjenica provincijske predstojnice zajedno sa sestrama. U kapeli Prečistog Srca Marijina kratko su se pomolili, a potom je s. Lidija pozdravila goste i izrazila radost što su pohodili i ovu redovničku zajednicu na Bjelavama. Nakon što je u kratkim crtama predstavila život i djelovanje Provincije, pošli su u blagovaonicu gdje su se zadržali sa sestrama u razgovoru i pjesmi.

„Hvala svima koji su nas s ljubavlju primali u kućama i ustanovama koje smo pohodili, a iz kojih smo otišli obogaćeni u svakom pogledu. Neka Bog svima bude nagrada za ljubav i iskazano dobročinstvo“, kazao je mons. Jurišić. (KTA / ŠSF)