14.08.2020

Slavlje jubileja sestara milosrdnica Provincije Majke Divne i obnova zavjeta

Sestre, M. Petronila Kovačević i M. Leonarda Raguž proslavile su svoj zlatni, a s. M. Monika Martić svoj srebrni jubilej. S. M. Antoneta obnovila je svoje zavjete.

U jubilarnoj godini Družbe sestara milosrdnica kao i u izuzetno teškoj 2020. godini koju je zadesila iznenadna pandemija i ostavila traga i na redovničkim zajednicama i njezinim članovima, sestre su iskusile da ipak Bog upravlja ljudskom poviješću. On ih je nadahnjivao u izvršenju poslanja koje im je povjerio. Zahvaljujući Njemu mogle su organizirati i duhovne vježbe po zajednicama na dosad malo neuobičajen način. Tako su radi jubileja – 175. obljetnice dolaska prvih sestara na hrvatska tlo i obnove redovničkih zavjeta u maloj skupini u zajednici sv. Vinka u Sarajevu uspjele obaviti duhovne vježbe i Gospodinu zahvaliti za sva primljena dobra.

Voditelj duhovnih vježbi, vlč. Jakov Kajinić podsjetio je sestre milosrdnice da je Gospodin otajstva kraljevstva uistinu objavio malenima. Malene su, jer su se otvorile i darovale Gospodinu da po njima djeluje.

Na poseban način sestre su shvatile da je Gospodin svoju slavu objavljivao kroz 50 godina redovničkog predanja po njihovim sestrama M. Petronili Kovačević i M. Leonardi Raguž koje su utkale svoje živote u milosrdničko poslanje i u vjernosti Gospodinu ustrajale. Jednako tako istim žarom Gospodin se slavio po predanju s. M. Monike Martić koja je proslavila 25 godina svoga redovničkog predanja.

Sestra M. Antoneta Martić, obnovila je 14. kolovoza, zavjete u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Julijane Djaković na daljnje dvije godine. Zahvalila je Bogu što joj je dao milost poziva i što svoje povjerenje stavlja u njezin život kako bi ga pronijela svijetom koji gladuje i žeđa te mu služila radosno i s istim žarom do smrti. (s. M. Antoneta Martić)