25.10.2019

Sestre Služavke Malog Isusa proslavile 129. rođendan Družbe

Svečano Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju 11 svećenika.

U sjedištu Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u samostanu „Egipat“ u Sarajevu, 24. listopada 2019. sestre Služavke Malog Isusa u radosnom su duhu i raspoloženju proslavile 129. rođendan svoje Družbe.

Svečano Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju 11 svećenika među kojima su bili savjetnik Apostolske nuncijature u BiH mons. Henryk Jagodzinski i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić. Za vrijeme Svete mise liturgijsko pjevanje animirao je zbor sestara Služavki Maloga Isusa pod vodstvom maestra Katedralnog mješovitog zbora „Josip Stadler“ vlč. Marka Stanušića.

U prigodnoj homiliji kardinal Puljić podsjetio je da je po volji utemeljitelja sestara Služavki Malog Isusa sluge Božjega Josipa Stadlera uzet arkanđeo Rafael za zaštitnika Družbe te da se na njegov blagdan prema tadašnjem kalendaru slavi njezin rođendan. Zaželio je da arkanđeo Rafael, koji je pratio na putu mladog i starog Tobiju, prati i sestre Služavke na njihovom putu kako bi liječile rane siromaštva. „Danas posebno želimo moliti za vas, sestre, da nam postanete anđeli u službi dobra koji će željeti nama približiti Isusovu blizinu, malenost i ljubav, ali da i vi rastete u toj ljubavi. Bogu smo zahvalni da je preko sluge Božjega Josipa Stadlera ustanovio vas, sestre, koje ste nikle ovdje na našim prostorima, a poslane ste cijeloj Crkvi. Želim da istinski Bogu služite i uprisutnjujete evanđelje Božje“, rekao je kardinal Puljić.

Na kraju Misnog slavlja provincijska glavarica s. Marija Maria-Ana Kustura, uputila je riječ dobrodošlice kardinalu Puljiću, svećenicima, časnim sestrama iz drugih redovničkih zajednica i svim gostima. Zahvalila je sestrama i svima djelatnicima za sudjelovanje i doprinos ovoj proslavi koja je nastavljena za obiteljskim stolom. (kta)