30.09.2019

Proslava sv. Vinka Paulskoga u Žepču

Svetkovina sv. Vinka Paulskoga proslavljena je u zajedništvu Euharistije koju je predslavio fra Ivan Lukač uz okupljene svećenike, redovnice i vjernike.

U župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Žepču, na slavlje svetkovine sv. Vinka Paulskoga, okupili su se u zajedništvu Euharistije župljani i vjernici iz okolnih župa Žepačkog dekanata sa svojim svećenicima, redovnicima i redovnicama.

U euharistijsko slavlje nazočne je uveo fra Ivan Lukač meditacijom pokajničkog čina, kako bi u Otajstvu misne žrtve preobrazili svoje konkretne živote u živote djece Božje. U propovijedi je istaknuo Vinkovu svećeničku dimenziju i onu vjerničku kršćansku ljubav na koju nas sve poziva "prepoznati u bratu, lice Isusovo".

Liturgijsko pjevanje predvodio je prof. Siniša Markanović s mladima iz KŠC-a "Don Bosco" Žepče u zajedništvu sestara i župnog zbora s. Slavice Tubak.

Nakon euharistijskog slavlja, u župnom vrtu, sudionici su se okupili na prijateljsko druženje uz zdravicu i zakusku, a u samostanu sestara upriličena je zajednička večera za svećenike i redovnice.

(s. Željka Lukač)