01.07.2019

Zaređena osmorica kandidata za svećenike u sarajevskoj katedrali

Zaređeni su đakoni: fra Nikola P., fra Franjo B. i fra Josip K., vlč. Adnan P. M. J., vlč. Ivan D., vlč. Stipica L., vlč. Štefan M. i vlč. Fabijan Š.

Kardinal Puljić zaredio je za svećenike petorica đakona Vrhbosanske nadbiskupije i trojicu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene:,., đakone koji su svoj teološki studij i formaciju završili u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu; zatim vlč. Štefana Markovića i vlč. Fabijana Štedula, koji su svoju formaciju završili u

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić zaredio je osmoricu đakona za svećenike tijekom Euharistijskog slavlja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Kardinal Puljić predvodio je Misno slavlje u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini mons. Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozom Marinčićem i još 66 svećenika među kojima su bili poglavari i profesori ređenika, župnici župa iz kojih dolaze ređenici i drugi svećenici. Na Svetoj misi sudjelovali su roditelji, braća, sestre i rodbina ređenika, redovnice raznih kongregacija, župljani iz rodnih župa ređenika i drugi vjernici. Liturgijsko pjevanje animirali su kolege ređenika - bogoslovi iz tri bogoslovna sjemeništa u Sarajevu, a asistencijom je ravnao mons. Tomo Knežević.

Kardinal Puljić zaredio je za svećenike petorica đakona Vrhbosanske nadbiskupije i trojicu đakona Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene: vlč. Adnana Petra Mihaela Jašarevića, vlč. Ivana Dragičevića, i vlč. Stipice Lešića, đakone koji su svoj teološki studij i formaciju završili u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu; zatim vlč. Štefana Markovića i vlč. Fabijana Štedula, koji su svoju formaciju završili u Nadbiskupijskom misijskom međunarodnom sjemeništu Redemptoris Mater u Sarajevu, te fra Nikolu Pejčina, fra Franju Barabana i fra Josipa Kapetanovića koji su svoju formaciju završili na Franjevačkoj teologiji. (KTA)