07.12.2018

Susret mješovitih župnih zborova iz Hercegovine

Susret zborova je započeo misnim slavljem kojeg je predvodio fra Dario Dodig, a nakon Mise sudionicima se obratila s. Mira Majić, organizatorica susreta.

U nedjelju 2. prosinca, u crkvi svetoga Ante na Humcu (Ljubuški) je održan redoviti Susret mješovitih župnih zborova iz Hercegovine koji se upriliči svake godine o blagdanu sv. Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača.

Susret župnih zborova na Humcu započeo je misnim slavljem koje je predvodio fra Dario Dodig, a zajedničkim skladnim pjevanjem uveličali članovi zborova i njihovi voditelji.

Nakon svete mise uslijedio je program na kojem se prvo zborašima obratila časna sestra Mira Majić, organizatorica susreta, a inače voditeljica crkvenog zbora iz Širokog Brijega.

Nakon toga, svaki zbor se predstavio otpjevavši jednu skladbu po slobodnom izboru. Da sve bude zanimljivo i opušteno, pobrinula se voditeljica programa prof. Zdenka Vukojević, a publici su se predstavili zborovi iz Tomislavgrada, Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Posušja, Gorice, Drinovaca, Međugorja te dva zbora župa domaćina s Humca i iz Ljubuškog.

Susreti župnih zborova započeli su 1987. godine, no zbog Domovinskog rata nisu održavani u kontinuitetu. Sudionici susreta skup su ocijenili jako važnim zbog zajedništva koje je svima potrebno, razmjene iskustva, a susret na kojem crkveni zborovi iz Hercegovine predstavljaju svoj rad ujedno je i motivacija za daljnji predan rad, kako za pjevače tako i za voditelje zborova.

(www.franjevci.info)