12.09.2018

Proslavljen blagdan sv. Majke Terezije u Banjoj Luci

U propovjedi, biskup Komarica je vjernike upoznao o tome kako je živjela sv. Majka Terezija, tko je bila, te kako je osnovala zajednicu Misionarki ljubavi.

U srijedu, 5. rujna 2018. na svetkovinu sv. Majke Terezije iz Kalkute, svečano je proslavljeno Sveto misno slavlje koje se ove godine održalo na Petrićevcu u crkvi sv. Ante Padovanskog u Banjoj Luci.

Svetu misu je predvodio biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uz sudjelovanje velikog broja svećenika koji su stigli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine. Pred sami početak Svete mise, svim prisutnima se obratio fra Domagoj Šimić i pozdravio sve pristigle, kako župljane tako i redovnice iz raznih družbi, svećenike, hodočasnike iz Viteza, Jajca, Srebrenice i Međugorja, izrazivši im dobrodošlicu i čestitajući sestrama njihov patron.

U propovjedi, biskup Komarica je sve vjernike upoznao o tome kako je živjela blažena Majka Terezija, tko je bila, te kako je osnovala upravo zajednicu sestara Misionarki ljubavi.

Nakon Svete mise, sestre Misionarke ljubavi koje borave u Banjoj Luci su za sve prisutne pripremile hranu i piće, te je uslijedilo veselo druženje.

Družbu Misionarke ljubavi je osnovala Majka Terezija (1910-1997)  u Kalkuti 1950. godine. Rođena je kao Gonxha Agnes Bojaxhiu, u Skoplju, u današnjoj Makedoniji.     

Zajednica ima više od 4500 sestara i djeluje u 133 države. (kvrppbih/tabb)