10.09.2018

Otvoren natječaj za program Teološke kulture na zagrebačkom KBF-u

Natječaj je otvoren 7. rujna i traje 30 dana. Susreti će se odvijati tijekom dvije studijske godine uglavnom svaki drugi vikend (petkom 4 sata i subotom 6 sati).

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je natječaj za upis u program cjeloživotnog obrazovanja Teološka kultura u akademskoj godini 2018./2019. Natječaj je otvoren 7. rujna i traje 30 dana, a svi podaci o studiju mogu se naći na poveznici https://www.kbf.unizg.hr/natjecaj-za-upis-na-program-cjelozivotnog-obrazovanja-teoloska-kultura-u-akademskoj-godini-2018-2019/

Detaljne informacije o programu Teološke kulture mogu se dobiti u Tajništvu studija, Vlaška 38, 1. kat, soba 107, tel. (01) 4890 408 ili 4890 409, od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati te putem e-pošte: tajnistvo.studija@kbf.hr.

Poticaj za program KBF nalazi u Christifideles laici, br. 58 gdje se ističe: „Osnovni cilj u formaciji vjernika laika je sve jasnije otkrivanje vlastitog poziva i sve veća spremnost živjeti ga kroz ispunjenje svojeg poslanja".

Program je namijenjen onima koji se žele upustiti u istinsko traganje za odgovorima na brojna pitanja glede temelja, sadržaja i načina djelovanja vjere u suvremenom društvu i Crkvi. Poziv je upućen svima, a osobito laicima i redovnicima, pastoralnim suradnicima po župama, mladima koji traže „nešto više", starijima koji žele zaokružiti svoje životne upite.

Program je osmišljen tako da u suvremenosti bude teološkim putokazom svima onima koji su zainteresirani tražiti dublje i cjelovite odgovore na pitanja o istini, životnome smislu, značenju kršćanske vjere i Crkve za naše društvo i kulturu.

Susreti će se odvijati tijekom dvije studijske godine uglavnom svaki drugi vikend (petkom 4 sata i subotom 6 sati), a polaznici će se tijekom 240 sati postupno upoznavati sa sadržajima i temama iz osam teoloških područja: Filozofija i fundamentalna teologija, Biblija, Dogmatika i ekumenska teologija, Povijest Crkve i patrologija, Moral i socijalni nauk Crkve, Liturgika, Pastoral i katehetika i Kanonsko pravo.

Kako nije riječ o akademskoj nego o temeljnoj teološkoj i biblijskoj formaciji, naglasak je na osobnom stručnom osposobljavanju za život usmjeren odgovornoj i zreloj vjeri.

(IKA)