29.11.2017

Održan prvi susret mladih koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama

Svoje iskustvo vjere, na vrlo zanimljiv način, posvjedočili su Ivan Širić, profesor matematike u KŠC-u u Žepču i Nikolina Cvitanović, studentica KBF-a u Sarajevu.

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, organiziralo je u utorak, 28. studenog, u franjevačkom samostanu sv. Ante u Sarajevu na Bistriku, prvi susret mladih, koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama. Susret je započeo euharistijskim slavljem u 18 sati kojeg je predslavio don Branko Bendra, voditelj oratorija „Don Bosco“ u koncelebraciji fra Jose Oršolića, ravnatelja FMSC-a, gvardijana fra Slavka Topića, te vikara i provincijskog promotora duhovnih zvanja fra Danijela Rajića. Na sv. Misi je pjevao i svirao bend mladih „Marijin štit“ iz Žepča.

U sklopu redovitih studentskih tribina koje se održavaju na Bistriku u Galeriji samostana, s početkom u 19 sati, bila je organizirana tribina na  temu: „Svjedočanstva vjere iz života mladih“. Svoje iskustvo vjere, na vrlo zanimljiv i pristupačan način, posvjedočili su Ivan Širić, profesor matematike u KŠC-u u Žepču i Nikolina Cvitanović, studentica KBF-a u Sarajevu. Na susretu su sudjelovali studenti i mladi iz različitih domova redovničkih zajednica, te sestra Jadranka Obućina, tajnica KVRPP BiH i  sestra Antonela Rašić, predstojnica sestara Kćeri Božje ljubavi u Cankarevoj ulici u Sarajevu. Nakon tribine bila je večera i  druženje na kojem su mladi imali priliku međusobno se upoznati i družiti.  Na koncu programa, sudionici su s radošću izrazili želju da se u skorije vrijeme ponovno organizira jedan ovakav lijep i koristan susret.

(Fra Danijel Rajić)