17.06.2015

Blagoslov mozaika Gospe Karmelske u samostanu Karmelićana

Mozaik Gospe Karmelske izradila je kiparica Jelena Azinović iz Zagreba, a blagoslovio ga je o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije.

“Bogu na slavu i u čast Gospi Karmelskoj ovu kapelicu kao zavjetni dar podigoše 2015. vjernici hrvatskih katoličkih zajednica Reutlingena, Metzingena i Tübingena iz Njemačke” stoji na kamenoj ploči postavljenom u molitvenom prostoru u vrtu perunika u “Karmelu sv. Ilije” u Zidinama kod Buškog jezera.

U istom prostoru je i mozaik Gospe Karmelske koji je izradila Jelena Azinović, mlada kiparica iz Zagreba. U subotu 13. lipnja 2015. taj mozaik blagoslovio je o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije u nazočnosti predstavnika Hrvatske katoličke misije iz Reutlingena, Metzingena i Tübingena koju je predvodio upravitelj misije don Ante Kutleša. Svi gosti iz Njemačke, kao i don Ante Kutleša, sudjelovali su na euharistijskom slavlju i svima je na kraju svete Mise o. Srećko Rimac podijelio karmelske škapulare.

Zajednica iz “Karmela sv. Ilije” darovala don Anti osobno i za prostorije Hrvatske katoličke misije  fotografiju mozaika Gospe Karmelske tiskanu na platnu i svijeće od pravoga voska na kojima je naljepica s istom fotografijom.

Za sve vjernike, među kojima su bili i hodočasnici iz župe Oštre Luke i Boka, u okolici Orašja, pripremljene su spomen slike s motivom mozaika uz molitvu Gospi Karmelskoj, koju karmelićani mole svakodnevno kao molitve svoga Reda.

Poslije euharistijskog slavlja svi nazočni su nastavili druženje u velikoj dvorani u “Karmelu sv. Ilije”.

 (www.karmelsvetogilije)