10.03.2015

Izabrana nova Provincijska uprava ŠSF Bosansko-hrvatske provincije

Za provincijsku predstojnicu izabrana je s. Kata Karadža. Zamjenica je s. Lidija Jurišić, te savjetnice: s. Ines Vujica, s. Samuela Klaić i s. Celina Vidak.

Na redovitom provincijskom kapitulu 6. ožujka 2015. u Bugojnu pod predsjedanjem vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović izabrana je nova Provincijska uprava Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina.

Za provincijsku predstojnicu izabrana je s. Kata Karadža. Zamjenica provincijske predstojnice i prva savjetnica je s. Lidija Jurišić, te savjetnice: s. Ines Vujica, s. Samuela Klaić i s. Celina Vidak.

S. Kata Karadža rođena je 10. lipnja 1970. u Bulićima kod Jajca od oca Stipe i majke Ane r. Šimunović. Nakon završene srednje škole 1988. godine primljena je u zajednicu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina. Prve zavjete položila je 4. kolovoza 1991. a doživotne 11. kolovoza 1996. godine.

Na Papinskom sveučilištu Salesiana u Rimu 1998. godine postigla je licencijat odgojnih znanosti specijalizirajući Pastoral mladih i katehetiku. Po završetku studija bila je u službi odgajateljice kandidatica te radila kao vjeroučiteljica u Zagrebu. Postidiplomski studij iz Duhovnosti završila je 2007. u SAD-u, na Sveučilištu sv. Bonaventure, New York. Službu zamjenice provincijske predostojnice i prve savjetnice te tajnice Provincije obnašala je 2009-2015. godine.   

Školske sestre franjevke, Sarajevo