01.12.2014

Molitveno bdijenje u Sarajevu povodom Godine posvećenog života

Redovnici i redovnice u Sarajevu započeli su Godinu posvećenog života molitvenim bdijenjem u šutnji, molitvi i pjesmi u crkvi Sv. Ante Padovanskog na Bistriku.

U crkvi Sv. Ante Padovanskog na Bistriku u Sarajevu, u subotu 29. studenoga s početkom u 19 sati, održano je molitveno bdijenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom povodom otvaranja Godine posvećenog života.

Na molitveno bdijenje okupili su se redovnici i redovnice različitih redovničkih zajednica koje djeluju u Sarajevu i okolici.

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH fra Lovro Gavran obratio se nazočnima izražavajući radost što i redovništvo na ovim prostorima večeras, u zajedništvu s cijelom Katoličkom Crkvom, započinje Godinu posvećenog života, koju je proglasio papa Franjo, odredivši da ona započne s Prvom nedjeljom Došašća 2014., a da završi s blagdanom Prikazanja Gospodinova, 2. veljače 2016. godine.

Fra Lovro je podsjetio kako baš u ovo isto vrijeme i sam papa Franjo, koji se trenutno nalazi na pastirskom pohodu Turskoj, moli s vjernicima Carigrada Večernju, u znak otvaranja Godine posvećenog života. Pozvao je nazočne na molitvu za našu vjernost i ustrajnost u službi Božjoj i za naše što veće osobno posvećenje. Pozvao je redovnike i redovnice da se trude svladavati prepreke na putu nasljedovanja Krista i duboko kopati u dubini svoga bića kako bi doprli do otajstvenog Božjeg izvora u svojoj duši i svojom nesebičnom zauzetošću i predanjem natopili suhoću današnjega svijeta.

Nakon molitve Večernje uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u šutnji, molitvi i pjesmi. (S. Kata Karadža)