19.09.2014

Primanje u postulaturu jedanaestorice kandidata Bosne Srebrene

Misno slavlje predslavio je provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji fra Danijela Rajića, fra Josipa Mrnjavca i još nekoliko svećenika.

Na blagdan Rana sv. Franje, u srijedu, 17. rujna u crkvi sv. Bonaventure u Visokom 11 kandidata Franjevačke provincije Bosne Srebrene započelo je postulaturu. Misno slavlje predslavio je provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji fra Danijela Rajića, meštra postulanata, fra Josipa Mrnjavca prefekta sjemeništaraca i nekoliko svećenika iz samostana.

Fra Lovro je u propovjedi poručio svim postulantima da ih čekaju kušnje u franjevaštvu, ali da se treba odvažiti poput sv. Franje, koji je bio radostan noseći rane našega Spasitelja. Naglasio je, da je put dug i zahtijeva dosta odricanja, ali kad se predamo Isusu, tek tada ćemo iskusiti što znače njegove riječi: “Jaram je moj sladak i breme je moje lako”.

Za vrijeme sv. mise kandidati su izrekli svoj „Evo me!“ Isusu Kristu. Također su im podijeljeni blagoslovljeni tau križevi i časoslovi koje će moliti do kraja svog života. Sjemenišni bend Gloria pjevao je i svirao te tako doprinio da obred primanja u postulaturu bude  još svečaniji.

Nakon Mise, slavlje i druženje je nastavljeno u samostanu uz okrijepu.

(kvrppbih/z.b)