11.09.2014

Hercegovački franjevački kandidati započeli postulaturu u Mostaru

Osmorici franjevačkih postulanata, Hercegovačke provincije dobrodošlicu su zaželjeli gvardijan fra Iko Skoko i provincijal fra Miljenko Šteko.

U utorak, 9. rujna u samostanu Svetih Petra i Pavla u Mostaru započela je godina postulature za kandidate Franjevačke hercegovačke provincije Uznesenja BDM. U prijepodnevnim satima u pratnji svojih roditelja i članova obitelji, kandidate je dočekao meštar postulanata fra Stanko Mabić.

Nakon kratkog upoznavanja i zajedničkog susreta s roditeljima i franjevcima iz samostana pošli su u prostorije Postulature gdje će provesti sljedeću godinu upoznavajući franjevački način života. Srdačnu dobrodošlicu, postulantima, zaželjeli su gvardijan fra Iko Skoko i provincijal fra Miljenko Šteko.

Na priloženoj slici stoje (s lijeva na desno): Franjo Ćorić iz župe Čitluk, Nikola Drljepan iz župe Čapljina, Sebastiano Šiljeg iz župe Humac, Ivan Slišković iz župe Široki Brijeg i Jozo Malić iz župe Kongora.

Uz meštra fra Stanka i provincijala fra Miljenka čuče: Daniel Majstorović iz župe Drinovci, Šimun Suton iz župe Kočerin i Franjo Markić također iz župe Kočerin.

(kvrppbih/mirijam)