09.09.2014

Postulanti Bosne Srebrene u tradicionalnom posjetu Klarisama

Postulanti su se susreli sa sestrama klarisama te razgovarali o iskustvu vjere i životnim izazovima današnjih redovnika te im se preporučili u molitve.

U nedjelju, 7. rujna nova generacija postulanata Franjevačke provincije Bosne Srebrene pod vodstvom fra Danijela Rajića, njihovog meštra, sudjelovala je na trodnevnoj pripremi za blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije u istoimenoj župi u Brestovskom. Na početku svake školske godine franjevački kandidati posjete sestre klarise u brestovskom samostanu sv. Klare, tako je to bilo i ove godine. Po samom dolasku u Brestovsko, postulanti su se susreli sa sestrama samostana sv. Klare te razgovarali o iskustvu vjere i životnim izazovima današnjih redovnika te im se preporučili u molitve.

Nakon toga, postulanti su zajedno s nekoliko bogoslova sudjelovali u molitvi krunice i euharistijskom slavlju koje je predslavio fra Danijel te u homiliji govorio o značenju i važnosti marijanske pobožnosti u životu svakog vjernika. Za vrijeme liturgijskog slavlja pjevali su i svirali članovi FRAMA-e iz Brestovskog.

Nakon sv. Mise bratsko zajedništvo je nastavljeno uz večeru i šaljive zgode iz dugogodišnjeg pastoralnog iskustva fra Gabrijela Tomića, župnog vikara. To je bilo prvo i radosno putovanje 5 novih postulanata, a dolazak još jednog kandidata se očekuje do kraja mjeseca rujna.

U Franjevačku postulaturu ove školske godine prijavljeni su: Igor Majkić (župa Trn), Zvonimir Batista (župa Busovača), Darijo Bošnjak (župa Fojnica), Mihael Anđelović (župa Boće), Marko Čuturić (župa Vitez) i Ivan Stanić (župa Kreševo).

Župnik fra Damir Pavić redovito poziva pripravnike i franjevce iz samostana u Visokom da sudjeluju u raznim pastoralnim susretima i projektima koji se organiziraju u brestovskoj župi koja mu je povjerena.

kvrppbih/is