12.03.2014

Objavljen zbornik radova bibličara fra Ivana Dugandžića

Zbornik radova su uredili bibličari Mario Cifrak i Dario Tokić, a objavljen je kao suizdanje Hercegovačke franjevačke provincije i Kršćanske sadašnjosti.

Nedavno je objavljen zbornik radova "Da istina Evanđelja ostane kod vas" u čast istaknutoga bibličara fra Ivana Dugandžića, člana Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM u prigodi 70. obljetnice njegova života.

Zbornik, koji su uredili bibličari Mario Cifrak i Dario Tokić, okupio je brojne domaće i inozemne bibličare i teologe koji su svojim znanstvenim člancima počastili znanstvenika i pridonijeli teološkoj misli i istraživanju, čemu je dr. Dugandžić posvetio čitav svoj radni vijek.

Oni strože vezani uz Bibliju i njezino znanstveno proučavanje svrstani su pod naslov Egzegetsko-teološki radovi, a oni kojima je Biblija nadahnuće i referentna točka razmišljanja svrstani su u dijelu Biblija – duša teologije i pastorala.

Zbornik je objavljen kao suizdanje Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM iz Mostara i Kršćanske sadašnjosti. 

http: //www.franjevci.info