04.03.2014

Otkazana Generalna skupština UCESM u Kijevu

Suočeni s novom situacijom u Ukrajini, predsjednik UCESM i Izvršni odbor donijeli odluku da se Skupština zakazana od 10. do 15. ožujka 2014. otkazuje.

Predsjednik Unije europskih konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (UCESM), fr. Giovanni Perugine, CCRSP i Izvršni odbor, suočeni s novom situacijom u  Ukrajini, donijeli su konačnu odluku da se Generalna skupština UCESM zakazana od 10. do 15. ožujka 2014. u Kijevu treba otkazati.

"Ova naša odluka je bila teška, ali je preuzeta s velikim osjećajem odgovornosti. Do danas smo se nadali, ali i snažno željeli, da bi se planirana Glavna skupština mogla održati, te također  izraziti našu blizinu ljudima koji se bore za svoja prava i svoj identitet.  Ali, u današnjoj situaciji, nitko ne može jamčiti sigurnost, koja je potrebna za miran tijek susreta. Naše zajedništvo s Konferencijama  redovnika/ca i s cijelom  Crkvom u Ukrajini bit će još jače izraženo kroz stalnu molitvu Gospodinu,  da jedinstvo prevlada nad podjelama a nad ratom mir" ističe u priopćenju 3. ožujka predsjednik UCESM.  

 (kvrpp bih)