22.07.2013

Novo vodstvo vrhovne uprave Družbe kćeri Božje ljubavi

Nova vrhovna glavaricu Družbe je sestra Marija Dulce Adams iz južnog Brazila, koja će voditi Družbu idućih šest godina. U tome će joj pomagati četiri savjetnice

Međunarodna Družba kćeri Božje ljubavi ima od 5. do 25. srpnja svoj 26. generalni kapitul u Grottaferrati kraj Rima. Trideset i devet članica Kapitula, iz osam provincija i dvije viceprovincije Družbe, između kojih provincijalna glavarica s. M. Elvira Tadić i četiri delegatkinje iz Provincije Božje providnosti sa sjedištem u Zagrebu, zajednički razmišljaju o temi kapitula "Kristova ljubav ispunjava naša srca i potiče nas na evangelizaciju". Cilj kapitula je probuditi u Družbi žar za ponovno otkrivanje radosti vjere i novo pronalaženje oduševljenja u prenošenju vjere životom potpuno darovanim Trojedinome Bogu.
Kapitularke su 13. srpnja izabrale novu vrhovnu glavaricu Družbe: sestru Mariju Dulce Adams iz južnog Brazila, koja će voditi Družbu idućih šest godina. U tome će joj pomagati četiri vrhovne savjetnice, izabrane 15. srpnja s. M. Benwenuta Kaczocha, zamjenica vrhovne glavarice (Poljska), s. M. Nivalda V. Montenegro (sjeveroistočni Brazil), s. Danica Sanader (Hrvatska) i s. Martina Holzer (Austrija).  (IKA)