07.01.2013

Tekstovi Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana 2013.

Ovogodišnja glavna biblijska tema molitvene osmine, koja će se održati od 18. do 25. siječnja 2013. godine, jest "S čime ću doći pred Gospodina" (Mih 6, 6-8).

Tekstovi Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana 2013. i ove su godine u cijelosti prevedeni na hrvatski jezik i dostupni svima zainteresiranima na mrežnoj stranici Hrvatskog Karmela: http://www.karmel.hr/ekumenizam.html.
Ovogodišnja glavna biblijska tema molitvene osmine, koja će se održati od 18. do 25. siječnja 2013. godine, jest "S čime ću doći pred Gospodina" (Mih 6, 6-8). Polazne tekstove ovaj puta su pripremili indijski kršćani, a hrvatsko izdanje uredio je tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog prof. dr. Jure Zečević, OCD.

Molitveni priručnik za Osminu, među ostalim, sadrži i upute organizatorima molitvene osmine za jedinstvo kršćana, temeljni biblijski tekst molitvene osmine 2013., uvod u temu, poticaje za osam dana razmatranja, izvještaj o pripravi materijala za molitvenu osminu, red ekumenskog molitvenog bogoslužja, biblijska razmišljanja i molitve za svaki dan molitvene osmine te prikaz stanja kršćana u Indiji. Na kraju su dodani i pregledi značajnijih datuma iz povijesti molitvene osmine i iz naše hrvatske ekumenske i međureligijsko-dijaloške baštine. (IKA)