28.11.2012

Održan humanitarni koncert i prodajna izložba "Izvor radosti"

S. Admirata Lučić, provincijska glavarica zaželjela je da se svima u dušu prelije radost ističući da u nazočnosti djece čovjek ne može ne biti radostan.

Stadlerov dječji dom Egipat o kojem brinu sestre Služavke Malog Isusa iz Sarajeva i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, 27. studenog u prepunoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra u Sarajevu organizirali su humanitarni koncert i prodajnu izložbu. Na koncert pod geslom „Izvor radosti“ okupili su se brojni vjernici ne samo Sarajeva nego i iz drugih mjesta, a pokrovitelj je bio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić dok su domaćini ponovno bili franjevci na čelu s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Lovrom Gavranom. Na „Izvora radosti“ okupili su se brojni svećenici na čelu s vojnim biskupom u BiH mons. dr. Tomom Vukšićem i generalnim vikarom Vrhbosanske nadbiskupije mons. mr. Lukom Tunjićem, redovnice raznih družbi a osobito sestara Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije iz svih mjesta u kojima djeluju, zatim društveno-politički predstavnici među kojima zamjenica ministra obrane Marina Pendeš i šef zastupničkog kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Marinko Ćavara i veći broj zastupnika. Nazočio je i veći broj predstavnika znanstveno-kulturnog života među kojima i predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić. Na koncertu i prodajnoj izložbi bila je i grupa dobrotvora iz njemačkog grada Aachena predvođena mons. Heribertom Augustom koji su donirali i radili na obnovi sarajevske katedrale te ovih dana u katedrali montiraju nova rasvjetna tijela. Tu je bio i veći broj predstavnika medija, a svi su došli s istim ciljem: moralno i materijalno podržati „Izvor radosti“ – Stadlerov dječji dom Egipat. Moderator programa bio je generalni tajnik Napretka gospodin Vanja Gavran.

Na početku koncerta nazočne je pozdravila provincijska glavarica sestara Služavki Malog Isusa Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije sestra M. Admirata Lučić koja je izrazila posebnu radost zbog nazočnosti vrhovne glavarice njihove Družbe sestre M. Radoslave Radek i njezine tajnice sestre M. Ane Marije Kesten. Pozdravila je i sve crkvene predstavnike, kao i predstavnike veleposlanstava i institucija na državnoj, federalnoj i općinskoj razini. Zaželjela je da se svima u dušu prelije radost ističući da u nazočnosti djece čovjek ne može ne biti radostan.

Radost, o kojoj je govorila s. Admirata, bila je vidljiva na licu svake osobe kao i na licima izvođača. Na prodajnoj izložbi prije i poslije koncerta moglo se naći za svakoga po nešto. Na ponudi su bili razni domaći proizvodi: kolači, ljekovite rakije, čajevi, med, razni ukrasi i još puno toga. „Sve je to doneseno iz raznih krajeva drage nam Bosne i Hercegovine, kao i iz osnovne škole Vidovec kod Varaždina (Hrvatska) koji su bili nazočni sa svojim ravnateljem gospodinom Predragom Mašićem i dvjema profesoricama“, kazala je sestra Ljilja Marinčić, savjetnica u Upravi Sarajevske provincije ističući da sve sestre na čelu s Upravom zahvaljuju svima koji su doprinijeli ovoj radosti, kao i onima koji oko sebe šire mir i radost!

Sva sredstva prikupljena od koncerta i izložbe namijenjena su za školovanje djece Stadlerovog dječjeg doma Egipat u Sarajevu. (kvrpp/kta)