16.07.2012

Iz tiska izišla knjiga "Franjevci Bosne Srebrene u Albaniji"

Knjiga fra Marijana Karaule je zanimljivo štivo – pogotovo za one, koji vrlo malo znaju o Albaniji i Albancima kao i vrijedan doprinos historiografiji Provincije.

Iz tiska je izišla knjiga "Franjevci Bosne Srebrene u Albaniji" fra Marijana Karaule, u izdanju Naših ognjišta, Tomislavgrad, 2012.

Knjiga je dobro opremljena i tehnički uređena, s puno fotografija i vrijednih ilustracija. Podijeljena je na tri dijela: I. – Albanija i albanski narod (str. 9-25); II. – Katolička Crkva u Albaniji (str. 27-66); III. – Franjevci Bosne Srebrene u životu Albanske franjevačke provincije (str. 277-145).

U Dodatku (str. 147-174) knjige su zanimljivi tekstovi preuzeti iz Glasnika sv. Ante Padovanskog, Svjetla riječi i Glasa koncila te na kraju pogovor Joze Džambe i bibliografija.

Knjiga je zanimljivo štivo – pogotovo za one, koji vrlo malo znaju o Albaniji i Albancima. To je ujedno i vrijedan doprinos historiografiji Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a isto tako i povijesti Albanske franjevačke provincije. Knjiga je također prvi sustavni pokušaj prikaza naših veza s Albanijom kroz povijest. Ista ne obuhvaća rad franjevaca provincije Bosne Srebrene s Albancima na Kosovu, jer ta tema zahtijeva razradbu u jednoj drugoj knjizi.

Cijena knjige je 20 KM, a može se naručiti na adresi: Naša ognjišta, Trg fra Mije Čuića 1, BiH – 80240 Tomislavgrad.

http: www.bosnasrebrena.ba