28.02.2020

Održana sjednica Povjerenstvo za predškolski odgoj pri KVRPP BiH

U radnom dijelu sjednice, razgovaralo se o problemima glede financiranja vjerskih vrtića u BiH, iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s djecom.

Povjerenstvo za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine održalo je u dopodnevnim satima 27. veljače 2020. u franjevačkom samostanu na Kovačićima u Sarajevu svoju sjednicu pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Benedikte Boškić, članice sestara Kćeri Božje Ljubavi.

Sjednici je  nazočio predsjednik Konferencije fra Jozo Marinčić i  članice Povjerenstva: s. Dominika Anić, ŠSF Provincije Svete obitelji i s. Judita Matić, SMI Provincije Bezgrešnog začeća BDM.

Na početku sjednice voditeljica Povjerenstva uputila je pozdravne riječi svima, posebno predsjedniku Konferencije fra Jozi što je izdvojio vrijeme i iskazao svoje zanimanje i podršku za rad vjerskih vrtića.  

U radnom dijelu sjednice, razgovaralo se o problemima glede financiranja vjerskih vrtića u Bosni i Hercegovini, iskustvima, poteškoćama i radostima u radu s predškolskom djecom. Fra Jozo je istaknuo važnost vjerskih vrtića koji svojim  odgojnim i obrazovnim djelovanjem i prisutnošću, između ostaloga, potiču i pridonose  opstanku i ostanku hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Na koncu sjednice doneseni su prijedlozi koji će biti izneseni na sjednici Izvršnog odbora Konferencije. Sudionici sastanka izrazili su zajedničko stajalište da bi bilo dobro i potrebno organizirati sastanak sa svim voditeljima katoličkih vrtića u BiH .

Nakon sjednice slijedio je predah i razgovor uz okrijepu.

(kvrppbih)