23.09.2019

Posjet velikog župnog zbora iz Vinjana sestrama Klarisama

Opatica samostana s. Hijacinta Batinić predstavila je zajednicu sestara klarisa, a s. Janja Dragičević svjedočila je o svom pozivu i odluci da nasljeduje život sv. Klare Asiške.

Na svojem hodočašću kroz Bosnu, 21. rujna 2019. na blagdan sv. Mateja apostola i evanđelista, pjevači župe sv. Roka iz Vinjana (Imotski) sa svojim župnikom fra Josipom Sušićem i župnikom župe u Drinovcima fra Velimirom Bagavcem posjetili su samostan sestara klarisa u Brestovskom. Odmah po dolasku fra Velimir je predslavio sv. Misu u suslavlju s fra Josipom. Kazao je da sestre ove godine slave tridesetu godišnjicu otvorenja samostana naglasivši da su u brestovskoj župi prisutna sva tri franjevačka reda.

 U slavu Bogu orila se pjesma velikog zbora i sestara klarisa. Osobito se molilo za nova svećenička i redovnička zvanja po zagovoru sv. Mateja koji je na Isusov poziv sve ostavio i odmah krenuo za Njim.

Nakon sv. Mise druženje je nastavljeno u dvorani. Duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić izrazio je dobrodošlicu hodočasnicima i rekao nešto o povijesti Bosne, posebno spomenuvši posljednju bosansku kraljicu Katarinu Kotromanić Kosača i fra Anđela Zvizdovića. Opatica samostana s. Hijacinta Batinić predstavila je zajednicu sestara klarisa, a s. Janja Dragičević svjedočila je o svom pozivu i odluci da nasljeduje živjeti evanđelje po uzoru sv. Klare Asiške.

Hodočasnici su izrazili svoje oduševljenje tim susretom i na rastanku zapjevali Gospi od anđela.

(Sestre klarise)