24.08.2019

Redovnički dan 2019. u Bosni i Hercegovini

Predavanje "Redovnici i redovnice u misijskom poslanju" održat će nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje.

Ovogodišnji Redovnički dan s temom  "Redovnici i redovnice u misijskom poslanju" održati će se u subotu 24. kolovoza 2019. godine u franjevačkom samostanu na Petrićevcu u Banjoj Luci. Predavanje će održat nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator za župu Međugorje, nekadašnji Predsjednik Papinskih misijskih djela.

Redovnički susret moderirat će ravnatelj KŠC-a „Don Bosco“ u Žepču don Milan Ivančević, SDB.

Program će započeti u 10 sati uvodnom molitvom, te pozdravom predsjednika Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine fra Miljenka Šteke. Na početku skupa prigodnu riječ uputit će delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pomoćni biskup mons. Marko Semren i gvardijan samostana fra Domagoj Šimić.

Nakon predavanja nadbiskupa Hosera uslijedit će rasprava i stanka te priprema za Euharistiju uz prigodu za sakrament pomirenja.

Nakon euharistijskog slavlja koje će predslaviti mons. Semren, druženje redovnika i redovnica nastavit će se zajedničkim objedom uz razgovor i pjesmu.

U 14 sati, slijedi pohod katedrali i samostanu  "Marija Zvijezda", a Skupština Konferencije VRPP BiH za njezine članove.

Oko 17 sati je zatvaranje XXII. redovničkog dana.   

(kvrpp bih)