19.12.2018

Predsjednik KVRPP BiH fra Miljenko Šteko posjetio klauzurne redovnice

Predsjednik Konferencije je čestitao sestrama božićne blagdane i zaželio da živom vjerom uranjaju u neizrecivo otajstvo Kristova rođenja.

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Miljenko Šteko u pratnji provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Joze Marinčića, s. Ane Marije Kesten, izaslanice provincijske glavarice sestara Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije, s. M. Marie-Ane Kustura i tajnice Konferencije s. Jadranke Obućina posjetio je u utorak, 18. prosinca klauzurne zajednice: sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom i sestre karmelićanke u samostanu Bezgrješne Kraljice Karmela u Sarajevu.

U ugodnom razgovora dotakli su se raznih aktualnih tema iz života Crkve i društva kao i običaja adventskog vremena. Predsjednik Konferencije zanimao se za život i djelovanje sestara te im čestitao božićne blagdane i zaželio da živom vjerom uranjaju u neizrecivo otajstvo Kristova rođenja.

Sestre klarise i sestre karmelićanke izrazile su svoju zahvalnost za bratsko sestrinski pohod, zanimanje i ugodno druženje.

(kvrpp bih)